Syltede jule rødbeder

Syltede jule rødbeder


Syltede rødbeder med lakridsrod og anis

2,5 kg rødbeder i nogenlunde ens størrelse

LAGE:
1 l vand
1 l økologisk æblecidereddike
650 g sukker
10 sorte peberkorn
4 lakridsrødder
4 stjerne anis
6 laurbær blade
Salt

2 klementiner

Rens rødbederne for jord. Det er vigtigt at de forbliver indtakte så de bevarer farven og smagen under kogning. Kom rødbederne i koldt vand med salt og bring dem i kog. Lad dem koge i ca 30 min alt efter størrelse eller til de er møre men ikke udkogt. Køl dem ned under ridende koldt vand hvorefter de kan smuttes. Skær rødbederne i skiver og kom dem over i et skoldet sylteglas.

Skør klementinerne i skiver og kom dem på en varm pande i ca 3 min eller til de får en pæn gylden farve. Kom skiverne sammen med rødbederne.

Bland lagen og bring den i kog. Lad den simre i 10 min hvorefter den skal hvile i yderligere 10 min inden den sies og hældes over rødbederne. Atamon kan tilsættes.

Lad rødbederne trække i lagen i mindst 3 dage inden de spises.

Opbevares mørkt og køligt.


- Posted using BlogPress from my iPad

Categories: