Jule leverpostej
Ingredienser:
1 kg lever
500 g spæk
100 g smør
150 g mel
1 l letmælk mælk
2 dl fløde
4 store æg
1 stort revet løg
2 fed revet hvidløg
1 tsk. stødt allehånde
1 tsk. stødt nellike
2 tsk. tørret salvie
3 tsk. Middelhavs salt
4 tsk. friskkværnet peber
Fremgangsmåde:
Kør spæk og lever igennem kødhakkeren hver for sig. Man kan også køre det på en robot eller foodprocessor.
Smelt smørret i en stor tykbundet gryde. Tilsæt melet og lad det bage i et par minutter under omrøring. Tilsæt mælk og fløde lidt af gangen under omrøring. Tag gryden af varmen og tilsæt det hakkede spæk og rør det ud. Tilsæt æg, revet løg, hvidløg og krydderier. Tilsæt det hakkede lever og rør det ud. Hæld levermassen i folieforme og leverpostejen er nu klar til at blive bagt eller nedfrosset. Bag leverpostejen ved 175 grader i en 45 min i vandbad. Er leverpostejen frossen skal den bage ca. 60 min