Gourmet ris a la mande

Gourmet ris a la mande, moderne ris a la mande

(6-8 små portioner)

Hvorfor skal ris a la manden altid serveres i en stor skål, hvorfor kan den ikke anrettes pæn og æstetisk?
Det kan den også hvis man følger denne opskrift.

Ingredienser:
1,5 dl Pama ris
0.5 l Mælk
2 dl Vand
1 god vanilje stang
3 spsk Sukker
0,5 l Fløde
8 blade Husblas
Hakkede mandler
Kirsebærsauce

Jeg foretrækker at koge risene på følgende måde.
Kom 2 dl vand samt grødris i en tykbundet gryde. Giv det et opkog og tilsæt derefter mælken. Flæk en vaniljestang og skrab vanilje kornene ned i gryden. Smid også resten af vaniljestangen i gryden og lad den koge med. Lad det koge under konstant omrøring i 10 min. Tag gryder af varmen og pak den ind i et håndklæde eller tæppe. Kom den under dynen og lad det stå i 90 min.
Tag grøden ud og lad den køle ned.

Når grøden er kold fjerner du vaniljestangen pisker 2 dl fløde til flødeskum og vender i grøden.
Tilsæt hakkede mandler hvis man er til det.

Opblød 3 blade husblas i koldt vand i 10 min. Varm herefter halvdelen af kirsebærsaucen op i en gryde, pres vandet ud af det opblødede husblas og smelt husblassen i kirsebærsaucen.
Hæld saucen over i panacotta forme så det dækker bunden og når 1-2 cm op i formen.
Stil formene på køl så saucen kan sætte sig ca 1-2 timer.

Når kirsebær saucen har sat sig skal vi igen arbejde lidt på ris a la manden.
Opblød de sidste 5 blade husblas i koldt vand i ca 10 min. Var 3 dl fløde tilsat sukker op i en gryde.
Pres vanden ud af det opblødede husblas og smelt husblassen i fløden.
Vend den varme fløde i ris a la manden og kom herefter ris a la manden op i panecatta formene med det stivnede kirsebærsauce.
HUSK en hel mandel i én af formene
Sæt ris a la manden på køl og lad det sætte sig i 3-4 timer.

Anretning:
Jeg vælger at anrette det således.
Varm resten af kirsebærsaucen og kom det på tallerkenen.
Vend ris a la manden ud af formene (de skal muligvis varmes lidt under den varme hane eller i hånden). Kom ris a la manden på tallerkenen og pynt med hakkede mandler.




Categories: , ,