Hjemmelavet Leverpostej

Leverpostej

Ingredienser
800 g hakket svinelever
500 g hakket spæk
2 løg
2 fed hvidløg
2 mellemstore  persillerødder
2 æbler
5 ansjosfileter
5 kviste timian og eller rosmarin
1/2 tsk. revet muskatnød
1 spsk allehånde
Salt og peber
50 g smør
50 g mel
4 dl mælk
2 æg

Fremgangsmåde
Blend løg,hvidløg, ansjoser, krydderier og æg til en jævn masse.

Bland lever og spæk og tilsæt kryddermassen.

Skræl æbler og persillerod og skær dem i rustikke stykker. Kog dem i letsaltet vand i 15 min. Herefter blendes de til mos i en foodprocessor. Lad masse køle lidt inden den blandes i levermassen.

Lav en opbagning af smør og mel i en gryde, tilsæt mælken i små mængder under omrøring.
Lad saucen køle til fingertemp og ved den herefter i levermassen.

Kom massen i folieforme og bag dem i vandbad i en forvarmet ovn 180 grader i ca 45 min.



Categories: