Hjemmelavet Mayonaise

Fakta:

Mayonnaise, som vi kender den, stammer fra Provence i Frankrig og er en videreudvikling af den spanske dressing aïoli, som betyder hvidløg og olie.
Oprindelsen af ordet mayonnaise er omstridt. Det kan være en forvanskning af moyeunaise, afledt af et oldfransk ord for æggeblomme, moyeu. En anden mulighed er at byen Mahon på
Minorca er ophav til navnet. Det var i perioden 1986-2012 tilladt at stave ordet "majonæse", men fra fjerde udgave af Retskrivningsordbogen er dette ikke længere tilladt.



Ingredienser:

2  pasteuriseret æggeblommer
1 tsk. god dijonsennep
1 tsk. æblecider
ca. 2 dl. Solsikkeolie
salt og peber

Fremgangsmåde:





Æggeblomme, sennep, eddike, salt og peber piskes sammen, brug gerne en robot.
Olien tilsættes langsomt men robotten kører. Olien skal optages i mayoen så den bliver glat og fin. Hvis mayoen bliver for tyk kan der tilsættes nogle dråber kold vand eller eddike.
Smag mayoen til med salt og peber.

Mayonnaisen kan anvendes som den er, eller kan fungere som bund i andre saucer/dressinger som, Sauce Remoulade, Sauce tatar, Karrysalat og Aïoli



Categories: ,